Submaxilita acuta


prostatita este primul simptom

Tweet Autor: Magda Marincovici 20 Ian - În premieră, în ţara submaxilita acuta, la Clini­ca de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Bucureşti, pacienţii cu pietre la glandele salivare au şansa unui tratament modern, fără bisturiu. Pacienţii cu morbidităţi asociate pot beneficia de noua terapie, graţie faptului că intervenţiile nu necesită anestezie generală, fiind practic lipsite de riscuri majore. Acest tratament reuneşte două metode: litotriţia extracorporeală şi sialendoscopia.

remedii populare

Prostatita astrahan doctor Alexandru Bu­cur, şeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, spune că li­totriţia extracorporeală constă în sfă­râmarea calculilor prin unde de şoc acustice, produse de un generator din exteriorul corpului. După ce se vizua­lizează piatra la ecograf — deci fără expunere inutilă submaxilita acuta radiaţii —se pune în funcţiune aparatul de lito­triţie care bombardează cu un fas­cicul de unde de şoc focalizate direct şi precis asupra acesteia.

Astfel, unda de şoc creează microfisuri în structura calculului, determinând pulverizarea acestuia.

Scopul tratamentului este ca piatra să fie fărâmiţată în bucăţi care pot fi eliminate uşor, pe cale naturală, — prin secreţia de salivă, în decurs de câteva zile. Acest tratament minim invaziv, realizat în ambulatoriu, fără anestezie generală, permite pacientului să scape de dureri şi să se întoarcă la activităţile sale curente în câteva ore.

Cuvinte cheie de căutare

În cazul calculilor voluminoşi sau foarte duri sunt necesare mai multe şedinţe de litotriţie extracorporală, de câte de minute, la fiecare şedinţă se administrează aproximativ 1. Totuşi, această tehnică nu este indicată în sarcină, pacienţilor cu afecţiuni cu risc de sângerare, anevrisme regionale etc.

Ac­cesul la calculi se face endoscopic, iar îndepărtarea calculilor se face cu ajutorul unui dispozitiv special care se intoduce prin tu­nelul endos­copului.

  1. Volume prostata valori normali
  2. Remedii populare dovedite pentru prostatită
  3. PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE
  4. Care supozitoare sunt mai bune pentru prostatita cronică
  5. Există sânge în urină cu prostatita?

Aceste ma­ne­vre se desfăşoară direct sub control vi­zual endosco­pic. Procedura se poa­te submaxilita acuta sub anestezie locală, avan­taj conside­rabil pentru pacientul cu risc anestezic. Intervenţia se recomandă pentru calculii mici loca­li­­zaţi pe canalul Wharton sau pe ca­na­lul Stenon.

Ti s-a intamplat vreodata ca dupa o masa copioasa sa simti o umflatura sub mandibula?

De obicei, este necesa­ră in­se­rarea temporară a unui stent, pen­tru a mări şi a menţine calibrul duc­tului. Aparatura endoscopică permite medicului să observe şi o serie de alte aspecte patologice ale căilor salivare.

Astfel, se poate evalua starea de inflamaţie a căilor salivare, se pot identifica îngustările canalelor stenoze, stricturipolipii, dopurile de mucus care sunt precursorii calculilorcorpii străini etc.

fără adenom de

Metodele de îndepărtare endoscopică a calculilor sau de litotriţie vor fi aplicate întotdeauna după remiterea unui episod acut inflamator sau infecţios. De asemenea, practicarea acestor tipuri de intervenţii presupune administrarea în perioada de recuperare a antibioticelor. Pacienţii pot beneficia de aceste proceduri numai după un consult de specialitate care poate fi efectuat la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.

tratament prostata medicament focusin