Turul prostatei. Rezecția transuretrală (TUR) a adenomului de prostată


Rezecția transuretrală a prostatei — TURP Puncte cheie : TURP implică îndepărtarea țesutului adenomatos dezvoltat în interiorul prostatei ducând la lărgirea uretrei prostatice și, prin aceasta, la îmbunătățirea fluxului de urină Un cateter vezical sondă uretro-vezicală este introdus pentru o scurtă perioadă de timp după intervenție Cele mai frecvente efecte secundare sunt : -incapacitatea de a emite spermă în timpul ejaculării ejaculare retrogradă și -sângerare temporară, -creșterea frecvenței micțiunilor Ce implică intervenția?

ecografía de próstata resultados

TURP implică îndepărtarea endoscopică a părții centrale obstrucționate a prostatei, creând un canal larg pentru a permite urinei să turul prostatei cu ușurință. Se inseră temporar un cateter vezical. Alternativele intervenției?

de ce te dor rinichii

Medicamente pentru îmbunătățirea fluxului de urină — de ex. În fapt, tratamentul medical amintit anterior nu este o alternativă la intervenția chirurgicală.

Свежие записи

Tratamentul medical este rezervat pacienților cu adenom de prostată necomplicat în timp ce tratamentul chirurgical este destinat pacienților cu adenom de prostată complicat sau care au simptomatologie foarte supărătoare și care nu este amendată de tratamentul medical. Cateterizarea permanentă — în special la pacienții care, din varii motive, nu sunt considerați potriviți pentru intervenții chirurgicale 3.

  1. Rezecția transuretrală RTU pentru adenom de prostată © Autor: Bejenariu Adrian, student medicină Rezecția transuretrală a prostatei - Transurethral resection of the prostate TUR-P reprezintă standarul de aur în ceea ce privește tratamentul endoscopic al hiperplaziei benigne de prostată în cazul pacienților cu simptomatologie de tract urinar inferior.
  2. Efectul prostatitei asupra nivelului hormonal

Medicul anestezist vă va vorbi, de asemenea, despre ameliorarea durerii după intervenție. Aceasta ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și prevenirea trecerii lor în plămâni.

Contraindicațiile TUR-P

Echipa medicală va decide dacă trebuie să continuați aceste acțiuni după ce vă întoarceți acasă. Detaliile intervenției Efectuăm procedura sub anestezie generală pacientul este adormit sau folosim un anestezic spinal nu puteți simți nimic de la talie în jos Se va administra un antibiotic injectabil înaintea procedurii, după efectuarea testelor împotriva eventualelor alergii Introducem un endoscop în vezica urinară, prin uretră Adenomul prostatic este tăiat în mici fragmente ce se vor elimina din vezică prin aspirație, la sfîrșitul procedurii; apoi sunt trimise la laborator pentru turul prostatei anatomo-patologic.

Odată ce adenomul prostatic a fost îndepărtat, coagulăm cu atenție fiecare vas de sânge rămas in cavitatea ce ia naștere în urma intervenției chirurgicale La finalul intervenției, introducem un cateter in vezica urinară În mod normal, folosim irigarea postoperatorie a vezicii urinare pentru a spăla sângele și pentru a evita formarea intravezicală de cheaguri În medie, procedura durează 60 de minute Turul prostatei mod normal, scoatem cateterul dupa zile.

Informatii generale despre prostatita Ce este prostatita? Prostatita este umflarea si inflamatia glandei prostatei, o glanda de dimensiunile unei nuci, situata direct sub vezica barbatilor. Prostatita este diferita de prostata marita, si apare atunci cand prostata este umflata, sensibila si inflamata. Glanda prostata produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita provoaca adesea urinare dureroasa sau dificila.

După turul prostatei cateteruluuip uteți simți durere la urinare, frecvența urinărilor fiind mai crescută decât de obicei.

Medicamentele vă pot ajuta dar, în general, simptomele dispar în câteva zile.

Indicațiile rezecției transuretrale a prostatei (TUR-P)

Urina poate conține sânge in primele 24 ore dupa scoaterea cateterului. Unii pacienți nu pot urina.

TURP - Trans-Urethral Resection of the Prostate - Professor Mohamed H Khadra

În acest caz, introducem un alt cateter pe care îl scoatem dupa 48 ore. Procentul este mai mare cu cât avem un grup de pacienți cu risc mare de infecții care au avut : -tuburi de dren pe primele simptome ale prostatei perioadă îndelungată catetere -internări multiple și prelungite in spital Asteptări odată ajuns acasă?

Tratamentul non-chirurgical al litiazei urinare

Vă va ajuta și să vă hidratați si să evitați infecțiile. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să creșteți consumul de lichide; dacă nu se soluționează, trebuie să vă adresați medicului. Acestea vă pot îmbunătăți controlul atunci când ajungeți acasă. Informații referitoare la intervenția chirurgicală?

ceai rinichi fares

Înaintea procedurii, comunicați echipei medicale dacă aveți: -un corp străin implantat stent, proteză articulară, stimulator cardiac, proteză valvulară, grefă vasculară -o rețetă regulată pentru un medicament anticoagulant — un medicament de subțiere a sîngelui warfarină, aspirină, clopidogrel, rivaroxaban, trombostop, plavix, dabigatran -o infecție trecută sau prezentă de tip MRSA -un transplant de cornee, un transplant neurochirurgical sau un tratament cu hormon de creștere Înainte de a merge acasă: -asigurați-vă că ați înțeles intervenția chirurgicală -asigurați-vă că totul a decurs conform planului -anunțați cadrele medicale daca aveți o stare de disconfort -intrebați turul prostatei anume puteți face si ce nu puteți face acasă -asigurați-vă că stiți ce va turul prostatei si intrebați când aveți voie să vă întoarceți la activitățile cotidiene Fumatul : am prefera să renunțați la fumat înaintea oricărei proceduri.

Fumatul poate agrava unele afecțiuni urologice și poate crea complicații după intervenția chirurgicală Condusul dupa intervenție :.