Lavaj vezical


lavaj vezical încălziți prostata cu prostatita

Toate se încălzesc la 36°C. Pregătirea pacientului se informează pacientul cu privire la efectuarea tehnicii; se obține consimțământul; se asigura un mediu privat pentru efectuarea tehnicii și pentru păstrarea intimității pacientului se izolează patul cu paravan ; se efectuează toaleta regiunii; asistentul medical se spală pe mâini și se dezinfectează; Tehnica — Spălătura vezicii urinare la femei Pacienta este așezată în decubit dorsal cu genunchii ridicați, flectati și coapsele îndepărtate Sub fese se așază o perna Se acoperă bolnava, lăsându-se descoperita doar regiunea valvară Asistenta medicala își pune mănuși sterile și se așază în dreapta bolnavei Ia sonda sterila, o lubrifiază cu lubrifiant steril si o prinde intre degetul mediu lavaj vezical inelar a mâinii drepte cu ciocul îndreptata in jos Policele şi indexul mâinii drepte apucă două tampoane înmuiate în soluție de oxicianură de mercur.

lavaj vezical nimic nu ajută de la prostatită ce să faci

Cu policele şi indexul mâinii stângi se îndepărtează labiile, punându-i-se în evidență meatul urinar uretral Se șterge cu tampoanele orificiul uretral de mai multe ori de sus în jos, în direcţia anusului Tamponul se utilizează numai la o singură ştergere apoi se aruncă.

După două trei ştergeri asistentul medical întoarce sonda dintre degetele mediu şi inelar, aducând-o cu ciocul în sus şi va fi prinsă ca un creion.

Autor: Drăgulin Oana Cateterismul uretral reprezinta procedura prin care un tub de latex, poliuretan sau silicon, cunoscute sub denumirea de cateter, este introdus in vezica urinara a pacientului prin uretra.

Introduce apoi sonda prin meat la o adâncime de cm. La sonda vezicală se adaptează o seringă Janet sau irigatorul din care se umple încet vezica urinară.

MONTARE SONDA URINARA la domiciliul pacientului Bucuresti - Ilfov

Când vezica s-a umplut se îndepărtează seringa sau irigatorul şi se lasă să se scurgă lichidul de spălătură. La extragerea sondei se pensează capătul liber și se extrage sonda cu blândețe.

Sondajul vezical

Notarea tehnicii lavaj vezical reorganizarea locului Se îndepărtează materialele folosite și se colectează în recipiente speciale conform P. Tehnica — Spălătura a vezicii urinare la bărbați Pentru bărbaţi se folosesc sonde Foley, Nelaton sau Tieman. Când vezica s-a umplut se îndepărtează seringa sau irigatorul și se lasă lavaj vezical se scurgă lichidul de spălătură.

lavaj vezical cum să opriți dezvoltarea prostatitei