Fiziologia prostatitei. Ce este prostata?


Ca rezultat, presiunea in ca creste de la la l00 cm H2O. Detrusorul se hipertrofia, in incercarea de a invinge obstructia instalata.

fiziologia prostatitei

Va apare deci intr-o prima etapa hipertrofia detrusorului. Initial, toata urina din ca fi ecuata, pentru ca mai apoi, compensarea prin hipertrofie sa nu mai fie eficienta, si apare rezidiul cal, deci urina ce nu poate fi ecuata din ca in actul mictiunii.

  • Cum putem ajuta?
  • Structură[ modificare modificare sursă ] Histologie normală a prostatei Prostata umană sănătoasă este un pic mai mare decât o nucă.

Initial minor, el creste treptat, odata cu decompensarea cala. Pe clinic, aparea disuria si polakiuria si scaderea fortei jetului urinar datorita obstacolului, datorita iritatiei cervicale determinata de adenom, si datorita scaderii timpului de umplere cala prin fiziologia prostatitei rezidiului.

Anatomia si fiziologia prostatei 1. Vascularizatia si inervatia prostatei Capitolul III.

Daca obstructia nu devine completa, prostate stones treatment asa numita retentie completa de urina, rezidiul creste progresiv, pana cand atinge capacitatea fiziologica a cii urinare, deci ml. Pana in aceasta etapa, putem vorbi de re- zidiu fara distensie, pentru ca ca nu si-a depasit capacitatea.

Ulterior, ca decompensata se destinde progresiv, acceptand un rezidiu din ce fiziologia prostatitei ce mai mare, pana ajunge la capacitatea anatomica a organului. Clinic, se manifesta ca o tumora hipogastrica reprezentata de ca urinara cu situatie mediana sau nu, nedure-roasa si de consistenta moale.

Se deosebeste de retentia completa de urina care se manifesta clinic drept glob cal tare, median, dureros si sensibil la palpare. Retentia incompleta de urina cu distensie cala, are ca semne endoscopice aspectul de ca cu celule si coloane, sau diverticuli mari, iar datorita distensiei poate aparea refluxul co-ureteral, ureterohidronefroza bilaterala si simetrica ce o deosebeste de cea frecvent unilaterala din cancerul prostatic.

fiziologia prostatitei

Clasicii descriau acest mecanism foarte plastic si sugestiv andu-l cu un pahar de apa plin in care mai turnam cate picaturi, ce se vor prelinge afara. Pe epurator, distensia aparatului urinar se manifesta ca insuficienta renala. Desi patologia prostatica este dominata de adenomul prostatic si cancerul prostatic, glanda mai dezvolta o serie de afectiuni, nu tocmai rare, cum ar fi litiaza prostatica, prostatitele acute, prostatitele cronice si tuberculoza prostatica.

fiziologia prostatitei